Vem vill inte vinna drömvinsten på Svenska Spel Lotto? Tänk allt du skulle kunna unna dig, kanske en ny bil, en hemmabio, renovering av huset eller en lång utlandssemester med allt betalt? Hundratusentals svenskar spelar på lotto med joker i hopp om att vinna drömvinsten, men få lyckas.

Svenska Spels lotto och drömvinsten

Vad är då drömvinsten? JO, det är alltså en lotto dragning som startade 2005. Den lägsta vinsten är alltid minst 75 miljoner och det är därmed den största spelvinsten i Sverige hittills. För att ha chans på Drömvinsten får du inte glömma att spela på lotto med joker, det vill säga kryssa i jokern när du spelar på Lotto. Det behövs nämligen 7 rätt på Lotto och åtminstone 2 rätt på Joker för att ta hem den enorma vinsten. Om du spelar på Lotto 1 eller Lotto 2 är oväsentligt, du har alltid chans på drömvinsten. Därefter är det bara att se till att följa med på lotto dragning varje gång den sänds i tv.

Drömvinsten bara växer

Drömvinsten börjar alltså på 75 miljoner. Om ingen vinner drömvinsten första veckan så växer den med 1,5 miljoner för varje vecka som går. Det häftiga med lotto med drömvinsten är att det inte finns något tak, vilket betyder att den kan bli hur hög som helst. I mars 2010 delade man ut en enorm vinst på 214 595 981 kronor till en lycklig vinnare från Helsingborg.

Han, en man i 50-60 årsåldern, hade spelat på Svenska Spels hemsida och det var faktiskt inte första gången som en drömvinst gick till Helsingborgsområdet. Vinnaren hade alltså lyckats pricka in 7 rätt på Lotto och 2 rätt på Joker. Mannen hade lämnat in tio rader på Lotto och för detta betalat 60 kronor, och i tillägg betalat 10 kronor för sin satsning på Joker. Totalt hade han alltså satsat 70 kronor som betalade av sig rätt bra…

15 månader tidigare hade man kunnat dela ut Drömvinsten på lotto i december 2008, exakt på dagen. Denna gång var det en familj, också boende i trakterna kring Helsingborg, som tog hem 110 miljoner kronor. Att två Drömvinster har gått till samma område är helt unikt.

Andra drömvinster runt om i världen

Liechtenstein Lotto, som kallas för Lotto Li, har man också enorma vinster som börjar på summor långt högre än i det svenska lotto. Här börjar nämligen deras garanterade vinst på 20 miljoner euro, det vill säga motsvarande 200 miljoner svenska kronor. Samma jättevinst, nästan 200 miljoner svenska kronor, har man på Pluslotto. För att ha chans på den vinsten behöver du bara spela på lotto, alltså inte på någon joker. Jämför man återbetalningsprocenten i Lotto Li med Svenska Spels, ligger den på 50 % mer, vilket är enormt bra. Lotto Li har en annan fördel också, nämligen att hela deras överskott går till Röda Korset, vilket ju gör att drömvinsten betalar åt flera håll.