Det finns nog ingen som inte någon gång fantiserat om att vinna jackpot på lotto. Tänk vilken dröm att bli i det närmaste ekonomiskt oberoende! Kanske skulle man säga upp sig från jobbet, köpa en dyr bil, en flott herrgård eller bara resa jorden runt flera gånger om. Att vinna jackpot på lotto är dock lättare sagt än gjort, men faktum är ju att det är lätt att bara gå och drömma, istället för att faktiskt börja spela på lotto.

Svenska Spels jackpot

I 2005 introducerade Svenska Spel en nyhet i sitt lotto, nämligen den jackpot som fick namnet Drömvinsten. Den garanterade vinsten om du tar hem Drömvinsten är 75 miljoner kronor och för varje vecka som ingen vinner den, lägger man på ytterligare ett par miljoner. När någon har lyckan att ta hem Svenska spels jackpot, börjar man om på 75 miljoner igen.

I mars 2010 vann en man ifrån Helsingborg hela 210 miljoner på Drömvinsten och bara lite över ett år tidigare tog en annan familj i samma trakter hem 75 miljoner på Svenska Spel och drömvinsten. Om du spelar på Svenska Spel lotto kan du följa med på lotto dragningen varje vecka i Tv4. Här får du följa den spännande lottodragningen live, men missar du den kan du givetvis även se den rätta lottoraden på internet och på text-tv.

Jackpot på Lotto Li

En av de största jackpott vinsterna står Liechtensteins Lotto Li för. Här ligger den garanterade jackpotten på 20 miljoner euro, vilket alltså motsvarar en otrolig summa av 200 miljoner kronor. Snacka om att vinna drömvinsten! Varje vecka dras lottoraden för denna enorma jackpot på Lotto Li och har du turen att ta hem denna vinst blir du ekonomiskt oberoende under resten av livet.

Troligtvis även dina barn och barnbarn! När du spelar på Lotto Li och vill ha chans på deras jackpot behöver du inte heller, som i Svenska Spel lotto, spela på joker, utan du har chansen bara genom att spela vanlig lotto. För att spela på Lotto Li måste du ha fyllt 18 år.

Pluslotto och jackpot

Många lotto donerar mycket pengar till olika välgörenhetsprojekt, vilket även Pluslotto gör. Pluslotto har en jackpot varje vecka på 20 miljoner euro, som du har chans att vinna varje fredag. Pluslotto är det första internetlotteriet som någonsin lanserades och spelar du här har du inte bara chans att vinna den enorma jackpoten, du hjälper också till med att stödja Röda Korset. För att spela registrerar du dig bara på deras hemsida och väljer dina favoritnummer. Vinnare dras varje minut, men för att ha chans på jackpot  på detta lotto är det alltså fredagar som gäller.