Minns du Lotto Henrik? Ringer namnet bekant eller är det helt främmande för dig? Lotto Henrik var hur som helst en ung dansk kille som 2006 vann en rekordstor lottovinst på drygt 23 miljoner danska kronor (i svenska kronor drygt 28 miljoner). Lotto Henrik tog alltså hem en av de största lotto vinsterna i Danmarks historia och fick många tidningsrubriker då han valde att gå ut mitt sitt namn.

Historien om Lotto Henrik

Genom historien har det funnits ett antal riktigt stora lottovinster som delats ut till lyckiga svenssons. Här i Sverige har Svenska Spel i 2010 bland annat kunnat gratulera en person med hela 210 miljoner kronor i sitt lotto med joker och Drömvinsten. Inte helt fy skam! Men även om Lotto Henriks vinst på lotto blev lite mer blygsamma 23 miljoner danska kronor, så är det ändå en ansenlig summa att ta hand om.

Lotto Henriks riktiga namn är Henrik Sörensen och tog alltså hem drömvinsten på danska lotto i 2006. Innan lottovinsten jobbade han som fiskeriarbetare och sade själv att han inte tänkte ändra sin livsstil efter den stora vinsten. Det visade sig dock att det kanske inte riktigt stämde med verkligheten… Under första året som mångmiljonär spenderade han runt 13 av de 23 miljonerna.

Bland annat köpte Lotto Henrik under det första året en Ford Mustang från USA som var specialproducerad och hade en prislapp på 1,6 miljoner. Även ett par gokarts och en säng för 100 000 kronor har införskaffats, samt en flådig bar i garaget och en jacuzzi på bakgården. Givetvis sa han också upp sig från sitt jobb från fiskefabriken. Det har som sagt skrivits en del om denne Lotto Henrik och i många fall framstår han som en lite småledsam figur.

Under en period försökte han sig på att bli professionell pokerspelare och började leva ett riktigt dagdrivar-liv med sena nätter och ännu senare morgnar. Dagarna går åt till att spela på poker och vänta på att kompisarna ska sluta jobba. Det cirkulerade även rykten om att hans nya flickvän enbart tog honom för pengarna…

Att vinna mycket pengar på lotto kan vara komplicerat

Vad skulle du ha gjort om du vann på Svenska Spel lotto, Lotto Li eller kanske Pluslotto – de 2 sista har ca 200 miljoner kronor i jackpott varje vecka? Skulle du som Lotto Henrik ha spenderat dryga hälften på bara ett år eller skulle du ha snålat på pengarna? De flesta som vinner miljoner på lotto får nog en smula svårt att hantera situationen, hur gärna man än skulle vilja vara förnuftig och tänka långsiktigt.

Lotto Henrik är sannerligen inget undantag från regeln, snarare den som bekräftar att människan kanske inte riktigt är funtad att hantera allt för stora summor pengar. Om du som Lotto Henrik vinner en enorm summa rekommenderas därför att du genast tar hjälp i form av ekonomisk rådgivning, så att ett proffs kan hjälpa dig att investera och hushålla med pengarna på bästa sätt.