Är du svensk och letar efter lotto som du kan spela på? Då har du kommit helt rätt! I den här texten kommer du att kunna läsa om vilka alternativ som finns för oss som bor i Sverige, hur man går till väga för att spela och om vad du bör tänka på när du ska spela lotto.

Svenska lotterier

Här i Sverige är det tyvärr bara ett riktigt lotto som gäller och det är givetvis Svenska Spel lotto. Svenska Spel har nämligen monopol på lotterimarknaden och är alltså det enda bolag som får arrangera allmänna lotterier. Svenska Spel lotto är dock mycket etablerade och kan erbjuda både stora vinster och seriösa spel. Deras största vinst, lanserad 2005, kallas för Drömvinsten och har en minstavinst på 75 miljoner svenska kronor. För att ha chans på Drömvinsten spelar du på Lotto med Joker från Svenska Spel och väljer först 7 nummer av 35 möjliga och sedan 2 tilläggsnummer.

Tack vare att lotto online har slagit igenom stort finns dock fler möjligheter för den som är svensk och vill spela på lotto. Det finns många bra lotterier på nätet och vissa sticker ut mer än andra. Lotto Li är ett exempel. Lotto Li är Liechtensteins statligt kontrollerade lotto och kan erbjuda en riktig storvinst varje vecka, nämligen en lotto jackpot på 20 miljoner euro! Detta motsvarar cirka 200 miljoner svenska kronor, vilket torde kunna göra dig ekonomiskt oberoende för resten av livet.

Ett annat mycket populärt lotto online är PlusLotto. Även PlusLotto har lotto dragning varje vecka och med samma summa, det vill säga 20 miljoner euro i potten. Det fina med både PlusLotto och Lotto Li är att bägge skänker betydande delar av sin omsättning till Röda Korset och deras hjälparbete. Det betyder att du inte bara spelar lotto, utan också bidrar till välgörenhet på samma gång!

Är det krångligt att spela lotto online?

Många som är vana vid att spela på Svenska Spel lotto och lämna in sin lottorad till ett ombud i exempelvis en kiosk, kan tycka att det verkar komplicerat att spela lotto online. Men egentligen är det ingen större skillnad, så länge du har en viss datavana. För att spela på till exempel Lotto Li eller PlusLotto börjar du helt enkelt med att registrera ett konto. Båda lotterierna använder sig av samma lottosajt, nämligen Go Lotto.

När du har ordnat ett spelkonto för du över de pengar du vill spela för och väljer sedan dina lottonummer. Nu är det bara att vänta in veckans lotto dragning, som brukar vara på fredagar. Bägge lotterierna lägger upp sin lotto dragning i filmformat på hemsidan, men vill du hellre läsa den vinnande lotto raden direkt på skärmen går det givetvis bra.

Som synes är lotto ett enkelt, roligt och spännande spel med stora pengar i prispotten, oavsett om du spelar på svensk lotto som Svenska Spel anordnar, eller på utländska lotterier online.