Allt du behöver kunna om syndikat alternativt lotteri pooler Del II av II

Kan poolmedlemmar köpa biljetter privat?

Ponera dej att du är med i ett lotteripool, och man upptäcker att den poolansvarige har vunnit, men ej delar med sej till syndikatet.

Spela på oceanialotteries.com från alla platser och få tillgång till planetens grymmaste storvinster

Hurså?

Alldenstund chefen säger att han köpte den segrande lotten privat, inte med lotteri poolens fonder.

Detta händelse innehar hänt flertal gånger, vilket resulterade i hårda känslor samt bitterhet.

För att undvika det, se till att din lotteripool innehar regler som anger om deltagarna, särskilt den individ som ansvarar för att inhandla biljetter för syndikatet kan inhandla lotter utanför poolen.

Om din grupp medger medlemmar att köpa lotter privat, se till att göra kopior av syndikatets biljetter samt distribuera dem, och att vara mycket klar vilka biljetter lyssnar till till poolen.

Kommer din pool ta en klumpsumma alternativt livränta?

Om din lotteri pool vinner en stor jackpot, behöver ni först få tagit befattning till om du önskar få en klumpsumma direkt alternativt sprida vinsterna över ett antal år.

Det är en bra förslag att placera in det här i ditt lotteripool avtal, så att du inte kommer att ha någon strid över svaren om man faktiskt vinner.

Kommer din Lotteri Pool vara hemlig om ni vinner?
Många stater tillåter vinnarna vara anonyma i evenemang av en avans.
Detta stöder vinnarna att undvika några av de negativa sidoeffekterna att vinna på lotteri, som att förlorara vänner på grund av svartsjuka, med reportrar alltid vid ytterdörren, eller är översvämmas av tiggarbrev….. fixerad glöm ej att släkten är värst.

Med en ansamling som vinner, kommer det att hålla din identitet anonym svårare, om en minoritet inte är överens.
För att avstyra dåliga känslor på vägen, borde alla vara överens från begynnelsen om de ska förbli anonyma eller avanmäla sin vinst.

Slutbehandling av ditt syndikat kontrakt.

Detta är ej avsett att vara en alldeles lista över alla frågor du kan tänkas täcka i ett lotteri pool avtal, utan snarare en plats att starta debattera i din tänkta grupprata bland din ansamling.

Om medlemmar i din lotteri pool innehar fler frågor eller funderingar kan man inkludera dem i avtalet.

För att ge ditt lotteripool avtal juridiska börda, är det viktigt att har samtliga läst den, se till att samtliga förstår den (låt ej någon blott skumma genom det! ),
Samt var medlem ska signera det.
Man kan lägga börda till avtalet igenom att få en oengagerade tredje andel bevittna signaturerna (ännu mer om den tredje parten är en notarie! )

Det kan finnas lokala och statliga grundnorm som påverkar ditt avtal lotteri bassäng.
Men vad jag vet, i skrivande tag, så finns det ingenting sådant (ännu) i Sverige

Var noga med att dryfta med ditt företags juridiska eller HR-avdelningen, eller rådgöra med en bevandrad jurist så att företaget du arbetar på snor samtliga era pengar.