Biten av en orm alternativt vinna på Oz Lotto

Bara på kul, låt oss ta glimt på Oddsen att vinna jackpotten på Oz Lotto alternativt bliva biten av en giftig orm eller träffad utav blixten.

Om vi börjar från början så är det ca 22 gånger större chans att bliva träffad av blixten, i alla fall om du bor i Australien vari Oz Lotto dras, än att vinna jackpotten på Oz Lotto.

1 på 22

När vi idag ändå är i Australien som vi alla vet dräller utav giftiga ormar (och öldrickande Aussis) så är chansen nio (9) gånger flesta att bli biten utav en giftig orm än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på 9

Lite föga 1 möjlighet på 9 mindre att dö av ett bett utav ett ”killer bee” i Mexiko än att vinna jackpotten på Oz Lotteri

1 på föga 9

Om man blir bekymmersam av dessa siffror samt har börjat ta vägen runt och bliga ner i marken eller eftersöka de Mexikanska dödsbina kan det vara tid att deplacera blicken opp i skyn.

Det är ca 250 gånger större chanser att en meteroit möte världen (inte dej direkt) än att man vinner jackpotten på OZ Lotteri.

För att addera det hela en del;

2 100 000 på 1 chans att träffas utav blixten

5 000 på 1 möjlighet att dö utav ormbett

5 500 000 på 1 möjlighet att avlida utav ett stick från det mexikanska ”killer bee”

182 000 på 1 chans att en (stor) meteorit träffar jorden

45 679 320 på 1 möjlighet att man vinner Oz Lotto

och

Oändligt på 1 chans att man vinner Oz Lotto om du aldrig spelar.

Men alla dessa nummer är helt oväsentliga för människor (vi alla) slutar vara rationella när den åtråvärda jackpotten passerar 30.. 40.. 50.. 60.. 70.. 80.. 90 miljoner dollar.

Du må vara buddhamunk alternativt Humpty Dumpty

Det australiensiska kommunistpartiet innehar bildat ett syndikat, och buddhisterna har ett oxå.

Kommunistpartiet

“Jag samt tre övriga medlemmar i partiet har dumpat in $ 5 vardera, ”
“Vi antar ej att vi innehar en enorm möjlighet att vinna, men den momentana detonation utav hopp är angenäm.
Idag är vi arbetarklassens avsnitt samt arbetarklassen i Australien har aldrig varit främmande för udda ideer. ”

Det finns också en som spenderat egna slantar på en annons vari texten uttalar:
”Vill du assistera att finansiera mitt lotto köp så jag kan vinna och möjlighet att betala för att skicka en del av våra makthavare på en mycket lång semester”.

Daniel Chan, skrivbiträde i den australiska kinesiska buddistiska samhället, planerade att inhandla en biljett när en tidning talade till honom. “Tja varför ej? ” nämna han. “Det är en lastbil med slantar, alternativt hur? ”

Mr Chan drömde om “att göra ett litet antal bilaga till vår Mingyue Lay helgedom i Bonnyrigg, samt igenom att skapa grenar för att sprida buddhismen.
Samt naturligtvis skulle vi göra ett litet antal donationer till nyttig avsikt, som vi alltid gör. ”

En hemlös man, Adam Glover, sa att om han vann jackpotten “Jag skulle köpa någonstans att hem. ”

Och den federala folkpartiet frontbencher bekräftade att han hade köpt ett par biljetter.
En taleskvinna för mannen sade att han planerade att ge några vinster till Humpty Dumpty Foundation, som köper utrustning för barnsjukhus.

Också den islamiska samfundet har haft en kommentar. “Koranen bestämt förbjuder spel”, säger Keysar Trad, , talesman för Sheikh Taj El-Din Hilaly. “Men på min lokala newsagency innehar jag sett människor som är glasklart muslimska köpa biljetter till dragningen.
Och icke, min shejk ej inhandlat någon lott. ”

En nattklubbsägare hade också köpt en lotto biljett, vinsterna skulle brukas dels för att anlägga barnhem i Sydostasien “, alldenstund alla ska en motiv att leva, att hoppas samt att drömma”.

Och några slantar kvar skulle användas för att betala advokatkostnader, uttalar hans advokat.