Lotto resultat varje onsdag och lördag i TV4

Lotto resultat är ett populärt teveprogram ur TV4s tablå. Dragningarna från veckans lottospel sker på lotto lördag kl. 19.55 samt onsdag kl. 18.25 och hundratusentals tittare sitter redo med sin kupong i hopp om att vinna på lotto.

Lotto är en mycket omtyckt spelform från Svenska Spel, faktum är att det är Lotto som i tillsammans med andra nummerspel som Keno, som drar in mest pengar i omsättning av alla spel. Eventuellt är det för att lotto är ett väldigt kravlöst spel som inte kräver några kunskaper hos spelaren för att bättra hans alternativt hennes odds. Det skall blott enormt mycket tur till för att man skall inbringa en vinst värd att nämna.

Om man lirar på lotto så kan man alltemellanåt samtidigt satsa på Jokern och därmed hava möjlighet att vinna lotto jackpot – eller Drömvinsten, som den kallas. Drömvinsten skänker alltid en individuell spelare vinstbelopp på över 75 miljoner kronor. Det är väl snålt när man skall ha både ett lottnummer och en lottorad på samma gång. Därför spelar allt fler på börsnoterade Oz Lotto i US i stället med jättelika jackpottar i AU-dollar.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekvämt. Klicka på bilden och spela 2 rader helt gratis.

Vad är det då som gör att så många älskar att satsa på lotto? Först och främst finns det egentligen en djupt önskan i de flesta av oss att abrupt få en enorm antal pengar, utan större insats eller möda. Somliga är mer optimistiska än andra samt många antar att de bär på tur som en vacker dag kommer att slå till. Uttrycket ”spelar man inte så vinner man inte” berättigar också många spelares vanor för dem själva samt för andra. Att statistiken explicit meddelar att det är knapp möjlighet att minsann vinna något av nog nytta bryr de flesta sig inte om. Kanska skall man som proffspelaren Gert gambell säger: Ge Turen En Chans.

De som lirar på lotto sedan många år tillbaka har antagligen strikta regler runt sitt spelande. Kanske avsätter de en viss belopp per månad som får gå till spel. Eller spelar samma rader varje vecka, år efter år.

Man kan idag gå tillväga på en del annorlunda sätt för att satsa å lotto. Antingen gör man på gammeldags vis och knallar ned till sitt spelombud, beställer en fika och en kaka samt sätter sig på en stol för att i lugn och ro samt med begrundan fylla i sin lottorad. Sedan betalar man och går tillbaka och väntar på lotto onsdag resultat alternativt lotto lördag resultat, avhängig på vilken veckodag man befinner sig på. Denna ritual följs av många svenska, särskilt lite äldre och bryts inte för mycket i världen.

Internet har betytt mycket. Oz Lotto har satt press på Svenska Spel som en dag bara måste ge mer tillbaka till spelarna. Men framför allt kan man betala framåt i tiden och behöver inte köpa nya lottolappar varje vecka.

Den yngre lottospelaren bänkar sig före burken för att fylla i sin lottokupong samt med blott några klick är raden inskickad. Charmen i att satsa lotto är utbytt mot effektivitet kring spelandet, vilket passar i dagens stressade by.

Spelstopp infaller vid samma tid varje veckan, kl. 17.15 på onsdagar samt 17.45 på lördagar. Spel till lördagens lotto resultat dragning är fortfarande mest aktuell, men många spelar oxå till onsdagens lottodragning.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.