Lotto.se – spelsveriges mest eftertraktade domän

Lotto.se är en mycket eftertraktad domän i Sverige som för här upptas av Lotto Sport Italia som är Italiens största avtryck för sportkläder samt sportskor. I Italien betyder Lotto ”mycket” och har ingen relation till den spelform vi älskar så hjärtligt här i nord.

Lotto är alltså i Sverige förknippat med spel och ehuru ordet härstammar från italienskan så är det idag väldigt integrerat i det svenska språket. Ända sedan 1500-talet har man använt termen Lotto i hasardspelsammanhang. Lotto.se är nämligen ett domännamn många i spelbranschen skulle vilja placera vantarna på, men är nämligen upptaget av det italienska klädmärket.

Svenska Spels Lottoresultat finns HÄR.


Oz Lotto resultat behöver man inte sitta och rätta, det kommer hem via e-post, mycket bekämt.

Svenska Spels Lotto introducerades på marknaden 1980. Grundkonceptet är att man skall välja ut 7 akt av totalt 35. Lotto resultat presenteras i enlighet med traditionen var lördag, men på efteråt år drar man Lottovinnare även på onsdagar.

När man slår vad på Lotto så kan man bevaka på att också satsa på Joker. När man lirar dessa ett par i kombination så har man möjlighet att vinna Drömvinsten som är som en slags Lotto Jackpott, men då måste man hava 7 rätt på sin Lottorad och två på Jokern. Högsta Drömvinsten i Svenska Spels historia delades ut i mars 2010 samt var på 214,6 miljoner kronor.

Sannolikheten att vinna Drömvinsten på Lotto är enormt låg, det handlar om att man ska vara en på mer än 6 miljoner. Men skam den som låter usla odds stå i ens väg, för somliga vinner ju faktiskt! Den Internetvane spelar på Oz Lotto i stället där man inte behöver vinna på en lottorad och en lott samtidigt och där vinsterna är betydligt högre (man vinner i AU dollar, företaget är börsnoterat och helt säkert).

Traditionell Lotto är ett antikt hasardspel där man köper brickor som i förväg har numrerade rutor. Dessa rutor fyller man sedan i med sina egna siffror samt någon design av slumpmetod används för att avgöra vilket utgång Lotto spel får. Ofta använde man fordom kulor som man märkte med akt och drog opp ur en linne påse.

Den som inte spelar kan inte vinna, det är mycket lätt. Men alla som spelar vinner inte, långt ifrån. Spelande skänker lite extra gastkramning i vardagen samt det är många som verkligen gillar denna krydda, men för ett litet antal blir spelandet en belastning. Allt fler fastnar i olyckliga spelberoenden (det är en obotlig sjukdom och skall tas på allvar) med sällskaplig och ekonomisk armod som effekt. Så vinn på Lotto, eller inte, men se till att det är själva spänningen som lockar och att du kan låta bli att spela om kassan ekar innehållslös. Ett bra förslag är att bestämma för hur mycket pengar man skall placera på att spela Lotto varje månad samt sedan strikt hålla sig till det. Tilläggas bör att Lotto veckolotto är det säkraste att spela med hänsyn till spelmissbruk. Dom farliga spelen sker i realtid, som Bingo (ja, kanske det farligaste) och enarmade banditer, idag kallas dom vanligen slotmaskiner.

Lotto spelas inte blott i Sverige, men termen är förhållandevis svensk. Den förekommer oxå utomlands men på engelska är termen Lottery mer använd.

Man kan rätta lotto raden vid TV4s livesändningar på onsdagar och lördagar, men också i efterhand på text-tv eller på internet. På lotto.se kan man i vilket fall som helst inte vare sig spela alternativt rätta lottoraden, men är man sugen på nya sportskor så har man kommit rätt.