Lottovinst Vad göra samt inte göra

Var lotteri innehar en förteckning av don som är bra att göra och vissa innehar saker som man ej skall göra.

“Köp ej i denna närbutik, ” skulle vissa kunna föreslå.

“Satsa på dessa nummer när det är den här tiden på månaden”, skulla övriga föreslå.

Ehuru flera av dessa “tips” till enorm del bygger på gissning samt vidskepelse, är det några mycket praktiska saker för dig att tänka på när man spelar på lotto.

Innehar du tid kvar att njuta utav dina vinster?

De flesta lotterier innehar ett par alternativ – ett fixerad belopp eller 20 – till 30-års livränta – när du hävdar din jackpot.

Detta gäller för de mesta spelföretagen, men observera inte samtliga.

En del har bara möjligheten till livränta

Så vid spel på lotto med de riktigt stora vinsterna se till att du har nog med år kvar i livet att njuta utav din pengar.

Ta till exempel fallet med Louise, en pensionerad servitris.

Vid (då) 94 års ålder, kan man knappast förvänta sej att hon skulle kunna vänta de 20 år som krävdes för hela hennes $ 5. 600. 000 jackpot skulle hinna betalas ut i form utav livränta.

Hon startade ett mål för tillgängliga spelföretaget (som råkade vara statens eget) att betala hela summan i förskott, men domaren dömde dän henne.

Om man tänker vinna de stora pengarna, se blott till att du har tid att göra det bästa utav dem.

Förespegla inte dina Vinster till någon

Detta gäller om du innehar vunnit något lotteri, även om om det är en avdelning 7 pris i Australian Oz Lotto eller någon annan jackpott.

Det borde ej komma som en överrumpling för dig när familj samt “vänner” abrupt kommer krypande när din oväntade jättevinst blir bekant.

Men detta betyder ej att du skall gå runt och pantsätta dina slantar till dem, oavsett hurdan liten mängd det kan röra sej om.

Jackpottvinnaren Keith Bryce lärde sej denna läxa den hårda vägen.

Strax sedan han hävdat sin avans, gav han $ 10. 000 var till sin mamma samt syskon, tillsammans med ett löfte om mer framöver.

Tre år efter ha vunnit, är Bryce nära nog pank samt tillbaka i arbete som han slutade när miljontals dollar rann in.

Man kan lätt hamna i samma historia om du lovar dina slantar till kompisar samt släktingar.

Var aktsam med att spendera för mycket

En sak du ej får förgät är att du kommer troligtvis att betala skatt på dina vinster från lotteriet.

Din jackpott kan anlända att bliva mer förbannelse än välsignelse om det visar sig att man innehar spenderat allt och på grund av detta innehar kvar att betala hundratusentals dollar i skatt som man inte längre har.

Samhället heller skatemyndigheterna ser inte heller emellan fingrarna alternativt är speciellt välvilliga mot förut lotteri vinnare som innehar gjort av med samtliga sina pengar samt är tillbaka i fattighuset.

Så är fallet med Michael Carroll som vann $ 15. 400. 000 på British National Lottery.

Han spenderade fort det på lyxbilar samt accessoarer.

En verklighetsbaserad berättar historien om hurdan Carroll, idag nära nog pank, måste pantsätta sina saker blott för att kunna behålla något utav all den flärd han inhandlat.

Tidigare Lotto miljonärer hävdar att vinna en jackpott är ett bra tillfälle att prova nya don och ge livet i en ny riktning.

Om man har turen att vinna en jackpott, kom bara ihåg att det är något man kan njuta utav resten utav ditt liv och ej blott för de annalkande 365 dagarna.