Vinn på lotteri och få ett rikare liv

En frände till jag berättade för jag att människor var uppradade i 10- personers bredd till hennes butik där hon bland andra avyttrade lotto.

De ville handla talonger till vad de hoppades skulle vara den vinnande talongen i ett Lotto med en jackpott på 112.000.000 Euro.

Hon berättade att mer än en-av -tre människor investerade sina surt förvärvade slantar för en möjlighet att bli en vinnare.

Medans de flesta människor känner till att slantar inte ensamt kan ge lycka, verkar deltagandet för att vinna 112 miljoner Euro att ändå de större människor som i själva verket redan har nog med slantar är mer tilltalade utav tillgängliga mer.

Tydligen håller de större med Mae Wests iakttagelse: “Jag innehar varit burgen och jag har varit fattig.
Och burgen är bättre “.

Eller kanske Spike Milligan slagit an en sträng när han nämnde: “Allt jag begär är en chans att belägga att pengar ej kan göra mig lycklig”.

Jag tror det var den franska författarinnan Françoise Sagan som lär ha berättat ”Hellre burgen samt kry i baksätet på en Jaguar än fattig och sjuk”.

Sjuttonhundratals filosofen Jean-Jacques Rousseau uppmärksammade vad de flesta av oss innehar kommit att inse: ”Rikedom är ej en fråga om att äga mycket av mycket, det handlar om att ha vad man vill ha”.

Samt John Ruskin (1819-1900) utmanade den centrala idén för hans tid (att det var något beundransvärt i att vara rik), genom att förespråka en annan typ av rikedom definierat i termer utav godhet, klokhet, sensibilitet samt gudsfruktan.

Pengar kanske inte kan handla lycka alternativt love (enligt Beatles, alltså), men det (pengar) kan inhandla ett bättre liv: rika folk lever alltså längre än fattiga folk.

Forskning tyder på att individer med högre inkomster är lyckligare samt tenderar att leva längre än låginkomsttagare.
Också när källan till förmögenhet är en lotterivinst, ökas livslängden samt högre livskvalitet kan förväntas.

En undersökning utav lotterivinnare visade att pengar i sej faktiskt inte köper veckor, månader, men flera år utav tillägg liv.

Det är förhållandet emellan slantar samt övriga don som är nyckelfrågan, att avväga vad vi verkligen ska för oss själva och vad vi kan göra för andra.

(Kan detta vara anledningen till att flera Lotto-vinnare väljer att dela sina vinster? )

Mer än 2. 000 år sedan, sade Aristoteles att folk hade förstörts utav sina pengar, men sade att det var besvärligt, om inte omöjligt, att göra goda gärningar utan ett litet antal resurser.

Epikuros larmade oss om svårigheten att klara en harmoni mellan konkurrerande attraktioner.

Samt franciskanermunken Justin Belitz betonade behovet av harmoni emellan vad han kallade de 7Fen-Finans, vänner, festligt, tro, fitness, familj och regelrätt och vardaglig utbildning.

Han uppgav att han förstod vad de gamle och övriga innehar berättat i århundraden: ”Rikedom är mer än pengar. ”

Oavsett om man har vunnit alternativt delat på $ 112 miljoner Euro, ansats att hålla allt i sitt sammanhang.

Ehuru du idag kan leva längre, samt du nu är en vinnare, uttalar J. Paul Getty “Om man kan räkna dina slantar, behöver man inte en giga dollar”.